RIETDEKKERS


Nederland is ruim 300 rietdekkersbedrijven rijk. Deze bedrijven zijn veelal van beperkte omvang, zodat er ca. 900 mensen in deze bedrijfstak werkzaam zijn. Er zijn bijvoorbeeld in Noord-Duitsland minder bedrijven, maar deze hebben gemiddeld wel meer personeel in dienst. In Nederland zijn het meestal oude familiebedrijven, die van vader op zoon overgaan of bedrijven die met veel hongaarse of poolse rietdekkers werken.

Meestal zult u al een vaste rietdekker hebben met wie u tevreden bent. Mocht u toch om welke reden dan ook op zoek zijn naar (nog) een rietdekker, dan kunt u gebruik maken van onze 93-jarige ervaring in deze branche. Door onze vragenlijst zo goed mogelijk in te vullen, krijgt u van ons minimaal 3 adressen van goed bekend staande bedrijven.

Wij kennen de rietdekkers als geen ander en weten ook waarin men gespecialiseerd is. Dus maak gebruik van onze kennis voor een zorgeloos rieten dak.

Ongeveer 60% van alle rietdekkers is aangesloten bij De Vakfederatie Rietdekkers te Nijkerk.

De Vakfederatie Rietdekkers geeft ook een vakblad uit (www.riet.com).

Sinds 3 jaar is er ook een alternatieve vereniging van gemotiveerde rietdekkers, genaamd rietdekkersgilde (www.rietdekkersgilde.com).

Heeft u ook zo'n moeite om een goede rietdekker te vinden? Wij proberen u te helpen, klikt u op "rietdekker zoeken" en wij zullen er alles aan doen u te helpen of bel ons (u kunt natuurlijk ook altijd langskomen - eventueel samen met uw rietdekker - om de verschillende soorten riet te bekijken).